Tízszer festhető tapéták

Problémamentes: egyszerű vele dolgozni
Bőrbarát: nem tartalmaz üvegszálat
Mérettartó: nem nyúlik nem ráncosodik nem szakad
Új ragasztási technika: FONTOS!!! KENJÜK BE RAGASZTÓVAL A FALFELÜLETET ÉS A TAPÉTÁT SZÁRAZON HELYEZZÜK FEL. (a munkafolyamat eltér a hagyományos tapétázási eljárástól)
Egyedi: színesre átfesthető
Gazdaságos: új tapétázáskor maradvány nélkül szárazon lehúzható
Nem gyúlékony: DIN 4102 B1
Páraáteresztő: mint a normál papírtapéták DIN 52615

A tapéta felrakásának, festésének és eltávolításának a munkafázisai:

A ragasztót közvetlenül a FALRA vigyük fel.
A tapéta AZONNAL felhelyezhető a ragasztóval bekent falfelületre.
Diszperzióslatex-vagy acrylfestékkel fessük le.
A tapéta később maradék nélkül szárazon lehúzható.

A tapéta 4 különböző árnyalatú festésének a bemutatása:

A tapétát, szegélyt vagy a lábazati szegélyt tapétázás után hígítatlan diszperziós festékkel húzzuk át. Eredményként egy matt, fedett felületet kapunk.
A tapétát, szegélyt vagy a lábazati szegélyt tapétázás után lazúrral (acryl vagy falazúr) vagy vízzel higított diszperziósfestékkel fessük át.
Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be.
Felragasztás után a meglévő mintafelületeket elölről enyhén higított vagy hígítatlan diszperziós- vagy acryl festékkel utándolgozhatjuk.

Lábazati szegély

A Rasch lábazati szegélyek dekoratív, kiváló minőségű kialakitást tesznek lehetővé lépcsőházakban, előszobákban, télikertekben, és más reprezentatív helységekben. Kitűnően alkalmas kiemelkedő falkialakításra és a kreatív festési technika, mint pl.: pontozásos-, törléses-, illetve a kétszínű hengervagy lazúrtechnika bemutatására. Környezetbarát félkész termékről beszélünk, amellyel erősen megmunkálásbarát, gazdaságos, valamint igen alacson pénzügyi és időbeni ráfordítással egyéni falkialakítást érhetünk el.

Technikai adatok:
1. Wallton megnevezés: Falburkoló tekercsekben üvegszövet-és mintastruktúrával, amely felragasztható és festhető
2. Felhasználási terület: A rasch WALLTON tapéta bármilyen
alapfelületű anyagra felvihető, mint pl.: vakolat, gipszkartonfal, nem eltávolítható korábbi zománc/szín, műanyagréteg, tapéta, szövetlap, fa- vagy forgácslap.
3. Felhasználási útmutató: Alapfelületet: az alapfelület száraz, sima, kemény, színtelen,
és jó nedszívó legyen. Az erősen nedszívó alapfelületet egy vízben oldódó mélyalapozóval kenjük le.
Ragasztóanyag: ragasztáshoz használjunk speciális ragasztót (mint pl.: Metylan Special) 1:20-hoz arányban (1 csomag 200 gr-os ragasztót 4 liter vízben feloldva) keverve.
Felragasztás: a ragasztót ecsettel vagy hengerrel egyenletesen és ne túl vastagon vigyük fel az alpfelületre. A felvágott csíkokat szárazon helyezzük fel a ragasztós felületre, majd tapétakefével vagy gumihengerrel simítsuk el. A mennyezeten, szegélyeknél, ablaknál keletkezett maradékokat egy műanyag spaklival a sarkoknál nyomjuk be, majd késsel vágjuk le. A következő csíkot illeszük az előző mellé. A belső- és különösen a külső sarkokat kb. 10 cm-nyi felületen ragasszuk át. A következő csíkot kb. 4 cm-es átfedéssel helyezzük fel és az illeszkedésnél a csíkot egy simítókéssel vágjuk le. A levágott csíkokat és a maradék ragasztót távolítsuk el.
Festés: a faburkolat megszáradása után a színt diszperziós- latex- vagy acrylfestékkel, henger segítségével vihetjük fel a
kívánt felületre.
Új tapétázás: későbbi renoválás esetén a tapétacsíkot a felső- vagy alsó élnél egyenletesen húzva maradék nélkül, szárazon eltávolíthatjuk.

Technikai útmutató a lábazati szegély átfestésére:

1. A tapétát, szegélyt vagy lábazati szegélyt tapétézás után hígítatlan diszperziós festékkel fessük át.
Az eredmény egy matt, fedett felület lesz. Igény szerint lehetőség van másik színtónust egy festékkel átitatott habhengerrel nyomás nélkül a kiemelkedő felületekre felvinni.
Az eredmény: egyedülálló látvány, ahol a minták különösen jól kiemelkednek.
További lehetőségeket kínál,
ha a tapétát és a lábazati szegélyt pontozásos, avagy törléses technikával színezzük
meg. Festékkel átitatott szivacsot marokra fogunk
és nyomkodással visszük fel a kívánt színt a felületre (ezt hívjuk pontozásnak).
Egy keskeny kartonpapír vagy
védőcsík megakadályozza,
hogy a tapéta vagy a szegély festékes legyen. Eredményként kapunk egy látványos, természetesen ható és teljesen egyedi felületet, amely valódi kézimunka.
2. A tapétát, szegélyt, vagy lábazati szegélyt a tapétázás után lazúrral (acryl vagy falazúz) vagy vízzel higított diszperziósfestékkel húzzuk át.
A tapétán lévő minta azáltal rajzolódik ki festés után, hogy a habosított és vékony
felületen a festék eltérôen szívódik fel.
A tapétát vagy lábazati szegélyt optikai szempontból megfelelően kell felhelyezni
és végül egy nedves szivaccsal áttörölni.
3. Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be.
A készre tapétázott falat kívánság szerint bármilyen színnel átfesthetjük.
A második színtónust festékkel átitatott hengerrel nyomás nélkül vihetjük fel
a mintára.
Eredmény: egyedi felület,
ahol különösen jól kiemelkedik a minta.
4.Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be. Felragasztás után kívánság szerint a fehéren maradt mintafelületeket előlről ecsettel vagy habrollerrel utánfesthetjük.

A tapéta 4 különböző árnyalatú festésének a bemutatása:

és íme a csodás végeredmény!


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat