zöld Tapéták

A zöld tapéta pozitív érzéseket közvetít és élvezheti minden pillanatban közelségét a szobában. Pihentető friss zöld tapéta kreatív ötleteket hoz, a világos zöld vagy fű színű zölddel a nappaliba, a hálószobába és a munkahelyére. Sötétzöld színnel elegáns hatás érhető el. A menta zöld például frissességet közvetít a tanuláshoz.1 2 3 4 5 6 7 8
Az összhangteremtés igazi „Jolly-Jokere”: zöld tapéta

A lakásban alkalmazott színek kiválasztásánál, illetve általában az enteriőr meghatározásánál a helyiségek méretei és tájolása mellett a lakók egyéniségére valamint ízlésvilágára is tekintettel kell lenni. A jó megoldáshoz persze azt is tudnunk kell, hogy az alapszínek milyen élettani és lelki hatást gyakorolnak ránk mindennapjainkban. A számunkra ideális enteriőr kialakításában rendkívül hangsúlyos szerep jut a különböző falburkolatoknak és tapétáknak, melyeken belül a zöld színárnyalatot felvonultató darabok egy nagyon különleges helyet foglalnak el. Abban az esetben, ha a lakás más kiegészítőivel átgondoltan kombináljuk, a zöld alapszínű és mintázatú tapétákkal szinte semmi máshoz nem fogható összhatást tudunk teremteni.

Zöld út a harmónia és egyensúly felé

A színpszichológia szakemberei úgy vélik, hogy a zöld elsősorban a nyugalom, a remény és a harmonikus egyensúly alapszíne. Utóbbiakból logikusan következik, hogy a zöld a pihenés és pihentetés színe is egyben, amely kiegyensúlyozottságot és harmóniát csempész életünkbe. A lakás belső tereinek adottságaihoz jól megválasztott zöld tapéta láttán szinte azonnal a zöld mezőre, fákra, mohákra, az örökzöld fenyő színére és egyebek mellett a tavaszra asszociálunk. Mivel modern korunk tapétagyártó cégeinek designerei szerint elsősorban a „nyugalom” fogalmával írhatjuk le a zöld színárnyalatokat felvonultató tapéták keltette összhatást, kifejezetten jól alkalmazhatók nappalikban és hálószobákban.

Magas minőség, sokféle alapanyag

A zöld mintázatú vagy annak valamilyen árnyalatában gyártott alapszínű tapéták a legtöbb termékhez hasonlóan igen magas minőséget képviselnek. A zöld tapétákat textil, vlies, papír alapanyagban és természetesen öntapadós változatban is megtaláljuk. A vlies alapanyagból készült darabokat előszeretettel ajánlják a lakberendezők gyermekszobákba, mivel nemcsak egyszerűen karbantarthatók, de igen optimális hő- és hangszigetelő tulajdonságuk mellett kifejezetten kopásállóak is. Arról már nem is szólva, hogy felhelyezésük nagyon egyszerű, hiszen csupán egymás után ragasztgatnunk kell a csíkokat.


Színárnyalatok, mintázatok, rajzolatok

Webáruházunk kínálatát böngészve azonnal szembetűnik, hogy a számtalan színárnyalat és mintázat révén, szinte bármilyen adottságú lakásban élni tudunk a zöld tapétákban rejlő lehetőségekkel. A zöld tapéták persze nem véletlenül lettek a belsőépítészet egyik legfelkapottabb falburkolatai. A zöld árnyalatú darabok ugyanis a fehér mellett ragyogóan párosítható a natúr színek szinte összes árnyalatával. A zöld alapszín kifejezetten látványosan jelenik meg fakókék és halványsárga mintázatokkal. A lakberendezők többsége a világos sárgászöld színárnyalattal ellátott tapétákat azoknak az otthontulajdonosoknak ajánlják, akik barátságos és fiatalos hangulatra vágynak. Minél sötétebb a zöld tapéta, annál stabilabb és méltóságteljesebb. Nem árt ellenben tisztában lennünk azzal, hogy a nagy felületeken alkalmazott zöld tapéták túlzott alkalmazás mellett már nem nyugalmat és egyensúlyt, hanem valósággal tompultságot okozhatnak.

Kiegészítő színként is megállja a helyét!

A fényesebb és világosabb zöld felületű tapéták szinte vibrálnak, míg az ezektől tompább árnyalatok a természet közelségét juttatják eszünkbe. A fehér szín hozzáadásával kikevert fűzöld felületek ellenben már valamelyest komolyabb hatást eredményeznek. Míg az ünnepélyes színeket kedvelők számára a kékkel – esetleg feketével – kevert fenyő-zöld tapéták jelenthetnek ideális megoldást, addig a sárga hozzáadásával kidolgozott moha-zöld darabok a melegebb és lágyabb megjelenésre vágyó otthontulajdonosoknak ajánlottak. Utóbbiak ráadásul remekül kombinálhatók a legtöbb meleg színű mintázattal. Az elmúlt években a zöld tapéták mind gyakoribb kiegészítő színe lett a vörös. A két említett szín vegyítésével rendkívül izgalmas lakásbelsők alakíthatók ki. Gyermekszobában – különösen fiúszobákban – a zöld tapéták egyre többet köszönnek vissza a sötét és az élénkzöld együttes alkalmazásával. Természetesen ez nem véletlen, hiszen a zöldrendkívüli mértékben elősegíti a koncentrációt, mindamellett az erősebb és halványabb árnyalatoknak serkentő és egyen a megnyugtató hatása is van.

Ezekbe a helyiségekbe illik leginkább!

A mintás, csíkos, virág és egyéb növénymintás, illetve különböző feliratos zöld tapéták kifejezetten fiatalos lendületet és jókedvet sugárzó darabok. Az már a fentiekből is kitűnt, hogy a zöld tapéták általában minden színnel összhangban vannak. Nem véletlen, hogy a lakberendezők ezeket a darabokat döntően azokba a helyiségekbe ajánlják, ahol más színből kicsit túl sok van. A zöld szín segítségével ugyanis könnyen egyensúlyt teremthetünk még legegyhangúbb belső terekbe is.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat