pöttyös Tapéták

A pöttyös tapéták nagyon népszerűek a tapétázok között. A pöttyök lehetnek színesek piros háttérrel, fehér színben vagy fekete-fehér pöttyök. Nagyon népszerű ez a tapéta minta a felnőttek, gyermekek, és a szórakoztató ipari helyiségek faltapétázásakor. Felkelti a figyelmet és jó hangulatot áraszt.1
Az időtlen klasszikus: pöttyös tapéta

A lakásfelújítás előtt állók mind a saját ízlésük szerint szeretnék berendezni otthonukat. A piacvezető tapétagyártó cégeknek köszönhetően ma már tapéták óriási és folyamatosan bővülő kínálata áll rendelkezésre, amely az előre tervezés és a konkrét felújítási folyamatok jelentős megkönnyítését jelenti. A rendelkezésre álló tapétakollekciók révén a korábbi évtizedekhez képest sokkal könnyebb megtervezni a szoba összképét, annak érdekében, hogy a helyiség falain felvonultatott minták gyönyörűen harmonizáljanak egymással. Bár a múltra pillantva kijelenthetjük, hogy a tapétatrendek a divathoz hasonlóan gyorsan változtak, ma is hozzá férhetőek a megunhatatlan, örök klasszikusnak számító darabok is. A pöttyös tapéta pontosan egy ilyen időtlen klasszikus, amely a tapéta felületének színétől valamint a pöttyök mennyiségtől függetlenül nem kizárólag megtöri az egyszínűség unalmát, de jókedvre is csábítja azt, aki a szobába belép.

Újraértelmezett stílus az összes korosztálynak!

A mögöttünk hagyott években a tervezők újraértelmezték a hagyományos pöttyös tapéta fogalmát, és meglátták a mintában rejlő lehetőségeket. Részint ezzel magyarázható, hogy a megszokottól eltérő pöttyözés napjainkban fénykorát éli, és kreatív megjelenésével egyre több lakás hangulatát emeli. A pöttyös tapéták alaposan átgondolt tervezéssel életkortól függetlenül passzolnak minden korosztályhoz. Nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy bármilyen ízléses stílus kellemes kiegészítőjeként alkalmazhatóak. Kifejezetten jól mutatnak már egészen kis felületeken is. A pöttyös tapétáról csak kevesen tudják továbbá, hogy csíkos tapétákkal szintén jól összhangba hozhatók.

Pöttyös falfelületek: tapétán mutat a legjobban!

A lakberendezők szerint a pöttyös falfelületet sokan kissé hivalkodónak tekintik, ám jó hírünk van: a pöttyös falfelületekről nekik sem kell lemondaniuk! Amint azt a csíkos tapéták esetében már megszokhattuk, a pöttyök esetében is éppen az a lényeg, hogy a tapétáknak ezzel a csoportjával nem kell „fanatikusnak” lennünk a kívánt összhatás eléréséhez. Nem kell, hogy az adott helyiség valamennyi berendezési tárgyán ezek a minták domináljanak, hiszen a szobát karakteressé tehetjük szimplán már egy jól megválasztott és izgalmas pöttyös tapétával is.
Játékos elegancia a hálószobától a nappaliig!
Az emberek többsége számára a pöttyök kedvességet és aranyos megjelenést kölcsönöznek, és ha tapétákon jelennek meg egyszerűen úgy érezzük, nem lehet megunni őket. A pöttyös falfelületek egy olyan világba repítik el a szoba lakóját, ahol minden könnyednek, egyszerűnek és tökéletesen „kerek egésznek” tűnik. Mivel a pöttyös tapéták a lakberendezésben gyakorlatilag kimeríthetetlen variációkban állnak rendelkezésre – legyen szó a különböző színű alapokon eltérő méretben megjelenített fekete, fehér, arany, lila, apró, tenyérnyi pöttyös változatokról – az általuk sugárzott játékos eleganciával megállják a helyüket a konyhában, az előszobában, a nappaliban, de még a gyerekszobában is! Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az örök és megunhatatlan pöttyös mintákat felvonultató tapéták számtalan előszoba, hálószoba és nappali falára kerültek fel, akár a teljes falra, akár részleges falszakaszokra. Pöttyös tapétával több lakástulajdonos a hálószobában található franciaágy mögötti falat emeli ki, amely az esetek többségében valóban lenyűgöző eredményhez vezetett.

„Ahány ház annyi szokás” – a pöttyös tapéták variánsai

A tapétapiacon létező kollekciók átböngészése után azonnal szembetűnik, hogy a pöttyök variációinak száma szinte végtelen, ám alkalmazásuk előtt van néhány alapvető dolog, amit érdemes szem előtt tartani. A tapétagyártó cégek designerei a szóban forgó darabokat úgy tervezték, hogy minél nagyobb és minél harsányabb színben jelennek meg a pöttyök a felületeken, annál életigenlőbb lesz az összhatás. Míg a világos alapra került apróbb fekete vagy fehér pöttyök túlnyomórészt az elegancia hatását keltik az emberekben, addig az élénk színű alapon megjelenített fehér pöttyök már a vagányabb stílus megtestesítői. A pöttyös tapéták különböző variánsainak tárháza óriási és természetesen a fenti példáknál jóval visszafogottabb és elegánsabb megoldások is léteznek.

Újítsd fel a gyerekszobát pöttyös tapétával!

A pöttyök nem kizárólag a fenti helyiségekben mutatnak jól. A babaszobában és később a gyermekszobában használva olyan rendkívül kedves és bájos enteriőrt eredményeznek, amelyet pasztellszínekkel és puha textilekhez hasonló kiegészítőkkel tovább fokozhatunk. Bár a gyerekszobába alkalmazott erős, élénk színek – mint a sárga, rózsaszín, kék, zöld – néhány hónapig tetszetős megoldást jelentenek, ám a gyermek növekedésével egyre zavaróbbá válnak. A pöttyös tapéták költséghatékonyan és gyorsan üde színfoltot teremtenek ezekbe a terekbe is.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat