fa hatású-fa mintás Tapéták

A természet közelségét a fa mintás tapéták vetítik a szobáink, lakótereink falára. A tapéták minősége sokszor 3D minőségű, mivel a kezünkkel érintve érezzük a fa évgyűrűinek természetes érintését. Különböző fa mintás tapéták között tölteni a napjainkat és ablakot nyitni a természetre, valódi felüdülés.1 2
Természet-közeli dekoráció famintás tapétákkal

A legtöbben ismerjük a régi mondást: „a fa elkíséri az embert a bölcsőtől a sírig.” A természetes fához való vonzódás ősidők óta együtt születik az emberrel, tapintásában, az általa sugárzott „melegségben” valamint abban az esztétikai élményben, amelyet környezetünkben képvisel, valamennyien szeretnénk részesülni. Az alapvető problémát ebben a vonatkozásban is – mint általában az lenni szokott – az anyagi problémák jelentik. Ki ne szeretne valódi falburkolatokat viszont látni otthona falain, mennyezetén, vagy padlóján? Sokan még akkor is a különböző faburkolatok mellett döntenek, ha azok bizonyos helyiségekben – például fürdőszobában – nem praktikusak. A faburkolatok tehát egyáltalán nem újak a lakberendezésben, ellenben funkciójuk némiképp megváltozott. Évtizedekkel korábban a szóban forgó megoldások elsődleges célja a fal sérülésektől és kosztól való megvédése volt, ám ez napjainkban egyre inkább módosulni látszik. A 21. században ezen a téren is döntően a dekorációs és esztétikai elemekre koncentrálunk.

Megszólalásig hasonlítanak az eredeti fához!

A fa által nyújtott esztétikai élményekről a társadalom egy jelentős része a famintás tapéták megjelenéséig kénytelen volt lemondani. A 21. század modern designerei valamint a tapétagyártó cégek szakemberi a fenti igények kielégítésére álmodták meg az olyan famintás valamint fahatású tapétákat, amelyek a tapétagyártás technológiai fejlettségének köszönhetően napjainkban már a megszólalásig hasonlítanak a tényleges fára. Ezek a minőségi fahatású falburkolatok lehetővé teszik, hogy a konyhában, nappaliban, a gyerekszobában vagy éppen a hálószobában, költséghatékony módon, egyszerűen és gyorsan részünk lehessen a famintás burkolatok nyújtotta optikai előnyökben. A famintás tapétákkal – amennyiben gondosan válogatjuk össze a vonatkozó helyiségek egyéb kiegészítőivel –s emmi máshoz nem hasonlítható látványban lesz részünk. Ezek a tapéták „melegséget” és otthonosságot sugárzó falfelületeket eredményeznek.

Egyedülálló enteriőr a lakás szinte minden helyiségében!

A tapétagyártó cégek designereinek köszönhetően webáruházunk a fához gyakorlatilag a megszólalásig hasonlító, az esetek többségében meleg árnyalatú, természetes színű és mintázatú tapétákat kínál elérhető árakon, igény szerinti méretekben és színkombinációkban. Ezek a darabok nem véletlenül kerültek az elmúlt években a legkedveltebb tapétakollekciók közé, mivel a variációk valóságos tárházát kínálják az eltérő ízlésvilágú vásárlóknak. Népszerűségük ily módon nem pusztán a fa természetes hatásának tudható be, hiszen ezek a tapéták bármilyen lakásban hangulatos és egyedülálló enteriőrt teremtenek. A lakberendezők szerint a fahatású tapéták nagyon praktikusak lehetnek a rideg, esetleg kevés fantáziával berendezett ingatlanok lakótereiben. Az ilyen nem éppen otthonos helyiségekbe a famintás tapétán megjelenő erezettség valamint szálmintázat alapjaiban változtatja meg az enteriőrt. Részint ennek tudható be, hogy a családi otthonok falai mellett mind gyakrabban köszönnek vissza az áruházak, éttermek és egyéb üzletek belső tereiben.

Minden stílusba jól integrálható!

Famintás tapétákkal meglehetősen sokféle hatást kölcsönözhetünk otthonunknak. A famintás tapéták tökéletesen integrálhatók a legtöbb stílushoz, legyen szó a rusztikus, a kopottas, a vintage öreg deszkát utánzó, az antik, a modern vagy éppen az újrahasznosított faanyag hatását lakásba csempésző stílusokról. Ezekkel a tapétakollekciókkal könnyűszerrel utánozhatjuk a palló, parketta, sőt egyes esetekben az intarziás parkettához hasonló felületeket is. Mivel a fahatású tapéták döntően meleg és természetes színt jelenítenek meg, többnyire elegáns hatás idéznek elő, jóllehet utóbbi eléréséhez megfelelő bútorokra illetve egyéb kiegészítőkre is szükség van. A famintás tapétákat legtöbbször háttér dekorációként alkalmazzák, általában egy-egy falat vagy falrészletet érdemes vele kiemelni, a többit pedig a hozzá illő tapétával kiegészíteni.

Sokrétű színvilág, tapintható erezet, élethű szálmintázat!

A modern stílusban berendezett lakásokban az elmúlt években a fehér faerezetes tapéták mellett rendkívül népszerűek lettek a meglehetősen sötét wenge, vagy macassar erezetét és színeit felvonultató darabok. A tapétapiac igazi ritkaságainak tekinthetők az olyan döntően modern vagy rusztikus stílusban kidolgozott famintás tapéták, amelyek részint teljesen élethű mintázatukkal, részint a felületükön a szó szoros értelmében kitapintható és élethű erezetükkel vívtak ki népszerűséget maguknak. Néhány éve a famintás tapéták sok helyen megjelentek a borospince dekorációjaként, ugyanis jól megválogatott darabjaik remekül passzolnak a palackozott borok természetességéhez.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat