virágmintás Tapéták

A virágos tapéták kifejező kifinomultsággal, visszafogottsággal, dinamizmussal és izgalmas mozgalmassággal rendelkeznek. A tapéta designerei virágmintás tapéták színes mintáit tervezik klasszikus és modern megjelenéssel a szobák falaira. A virágmintás tapétákkal gyorsan tudja felöltöztetni a lakberendezési stílusának megfelelően a szobák, hálószobák, nappali terek falszerkezeteit, a kidolgozott díszítésnek megfelelően.1 2 3 4 5 6
Egy megunhatatlan stílus: a virágmintás tapéta

Lakásunk átalakításakor különösen fontos szempont, hogy egységes stílusban tervezzük meg otthonunkat. A legnagyobb problémát perszemindig az jelenti, hogy a tervezés fázisában még rendkívül nehéz elképzelni, hogy a külön-külön szép darabok hogyan mutatnak majd együtt. Ebben segíthetnek az olyan dekoratív falburkolatok, mint amit a legkülönbözőbb virágmintás tapéták jelentenek. Egy jól megválasztott virágmintás tapétával ráadásul nem kell a meglévő bútorokat és kiegészítőket lecserélni ahhoz, hogy az összkép kellemes legyen!

A legváltozatosabb tapétacsoport!

Modern korunk designereinek köszönhetően a virágmintás tapéták fantasztikus színeket és mintákat vonultatnak föl. A tapétacsoport egyik legnagyobb jellegzetessége az, hogy a tradicionálist klasszikus stílust képviselő darabok, valamint a modern hatású tapéták között napjainkban már bárki könnyedén megtalálhatja a lakberendezési stílusának leginkább megfelelő virágos mintás terméket. A virágos tapéták felületének színe és mintázata egyaránt tükrözheti mind a kifinomultsággal párosuló visszafogottságot, mind a dinamikus és izgalmas mozgalmasságot. A virágos tapéták széles tárháza olyan bőséges alternatívát jelent, amellyel nemcsak könnyűszerrel fel tudjuk öltöztetni lakásunk bármelyik helyiségét, de amely egyben lehetőséget is teremt az általunk képviselt életérzés kihangsúlyozására. Ebben persze óriási jelentősége van a tapéta alapanyagának, mintázatának, színének és nem utolsó sorban a tapéta felületén kidolgozott díszítés milyenségének.

Minden másnál jobban teret enged a kreativitásnak!

A belsőépítészek szerint, ha okosan gazdálkodunk otthonunk belső tereinek adottságaival, akkor egy jól megválasztott virágos tapétával sokat fordíthatunk a lakás hangulatán. Sok virágmintás tapéta tökéletesen alkalmas ugyanakkor a belső tér optikai átformálására. Virágos tapétával még egy viszonylag kisméretű szobában is jelentősen növelhetjük térérzetünket. A webáruházunk kínálatából is látszik, hogy a piacon fellelhető tapétakollekciók virágmintás darabjai messze a legszélesebb teret engedik kreativitásunknak.Melyiket válasszam? Ne csak az esztétikai szépségre koncentráljunk!
Az elmúlt évtizedekben több tapétagyártó cég designere tervezett meseszép virágmintás tapétakollekciókat. A nagy választék ellenben egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetet, így a lakásunk vonatkozó helyiségébe szánt virágmintás tapéta kiválasztása előtt alaposan gondoljuk végig a lehetőségeket és a hely adottságaiból eredő korlátokat. Ne csupán a tapéta négyzetméter ára, illetve a még tekercsben lévő darabok esztétikai szépsége legyen a kizárólagos szempont, hiszen egyáltalán nem garantált, hogy a boltban egyébként dekoratív darab a falon is éppen olyan jól mutat.

Egyedi stílus virágmintás tapétával? Lehetséges!

Ha virágmintás tapétában gondolkodunk, azt kell első körben eldöntenünk, hogy felvonultatott darabokkal milyen hatást szeretnénk elérni. Minden tapéta alapjaiban határozza meg a helyiségre jellemző enteriőrt. A virágmintás tapéta ezen túlmenően egy igazán egyedi stílust is kifejezhet. A lakberendezők többsége úgy véli, rendkívül hatásos eredményt lehet elérni az olyan megoldásokkal, amikor a tapéta mintája és színe kiegészíti egymást. A szigorú mértani vonalak mentén elhelyezkedő virágos minták például a legtöbb emberben a stabilitás és a magabiztosság hatást keltik. Amennyiben a lakás rendelkezik olyan építészeti hiányosságokkal, amelynek elfedésre szorulnak, esetleg található a szobában olyan kedves bútordarab, amelyre szeretnénk felhívni a figyelmet, nos a virágmintás tapéták ilyen esetekben is frappáns megoldást jelenthetnek!
Ezek napjaink legkedveltebb virágmintái!

Mivel a virágmintás tapéták befolyásolják – sőt, sok esetben manipulálják – érzelemvilágunkat, eltérő hatást váltanak ki az emberekből. Napjaink lakberendezési trendjében évek óta a színes és látványos motívumok dominálnak, jóllehet ezen a téren is történt némi elmozdulás. A legújabb trendek ugyanis kedvelik az óriási és színes buja virágokat. A lakberendezők a legtöbb esetben ezeket a tapétákat úgy használják fel, hogy a minták valósággal beborítják az egész szobát. A virágmintás tapéták legnagyobb előnye mégis elsősorban abban rejlik, hogy az egyébként kicsi, előnytelen kialakítású helyiségeket is normál tereknek próbálja láttatni. Gyakori megoldás, hogy csupán egyetlen falra kerül virágmintás tapéta, sok esetben egy-egy kiemelendő bútordarab háttereként. A lakberendezők szerint a kisebb méretű, lenyomat szerű virágos minták szinte bármilyen lakás enteriőrjébe jól beilleszthetők.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat