narancs-terrakotta Tapéták

Kereskedelmi és nyilvános helyeken, lakásokban a narancs tapéták pozitív hatást fejeznek ki. Orvosi rendelőkben, kórházakban, a hatóságok helyein a narancssárga tapéták jól alkalmazhatók a fogadási és várakozási helyiségekben. A hangulatot jól növelik a terakotta- narancs tapéták, csökken a szorongás érzése és elősegítik az optimizmust. A menő, látogatott éttermekben, bárban a narancs sárga tapéta serkenti az étvágyat, növeli a fogyasztást és a kapcsolat teremtést.1 2 3 4

Narancs tapéta-narancs szín és az ember kapcsolata!
A narancsos tapéták azonnali hangulatnövelő hatással vannak, boldoggá tesznek, dinamikus energiával töltik be a szobát és ösztönzik a kreativitást. Ideálisak azoknak a szobáknak a faltervezéséhez is, ahol a szociális kapcsolatok fontosak.

Az arany a meghatározó, az aktivitás és a hatalom jellegének a színe. A narancssárga színváltozás nemcsak élénkíti az érzékeket, hanem teljesen új aurát is adnak a szobáknak. A divatos narancssárga tapéta csak arra vár, hogy aktiválja az energiatakarékos embereket. Divatos retro, virágos mintákkal, klasszikus barokk vagy szecessziós díszekkel, harmonikus és kontrasztos színekkel, valamint érdekes látvánnyal. A narancssárga tapéták ideálisak minden olyan helyiségben, ahol az élet örömteli és aktív.


Gondolatok a narancs színéről

A nevét a narancs gyümölcs színe alapján kapta. Ez a sárga és vörös szín vegyes színe, amely különböző színárnyalatokat mutat a pontos színösszetevőkkel. Minél sötétebb a narancssárga színe, annál inkább a barna felé hajlik, amit a szem színérzékelése is megerősít. A fényesen fehérített narancssárga kajszibarack színére hasonlít. Az erős narancssárga színt, a  vöröset gyakran cinóbernek nevezik. Ha a sárga arány nagyon magas, a narancs a sáfrány színére emlékeztet.

Narancs is érzékelhető a bőr felszínén és használják színezett formában az arcok és végtagok festésére Indiában is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a narancs egy figyelmeztető  jel színe. Ez különösen a forgalomban és a veszélyes áruk címkézésénél jelenik meg. KRESZ-ben a piros (stop) és a zöld (szabad menet) között áll. A reklámban a narancs fényes hatása nagyon fontos szerepet játszik.  Erő, állapot, egység jele. Narancs nagy energiája megtalálható olyan vallásokban, mint a hinduizmus és a buddhizmus. A kinai császároknál a hatalom színe a „császársárga” volt. A Habsburgoknál az okker sárga.

A színhez hasonlóan a narancssárga tapéták fényesen intenzívek. Így a narancs pszicho energetikai hatása ennek megfelelően kiváló.


Narancs az 1970-es évek design színe

A Virág korszak (hippi) a fényes színezésre összpontosított, ami tökéletesen kifejezi az új és szabad életet. Autók, ruházat, berendezések, technológia és elektronika, bútorok, lakberendezési tárgyak, tapéták, padlóburkolatok.  Narancs hódította meg a design világot és így hozzájárult a narancs kultusz korszakához. A mai napig a narancssárga tapéta minták gyakran használatosak a virtuális HIPPI korszak által ihletett autentikus helyiség tervezéshez. Természetesen sok minden történt a minőség, a színes fényesség, a kifinomultság és a tapéta tulajdonságai alapján. 


A narancs színhatása a pszichére és a helyiségekre

A vitalitás, az egészség,  a vidámság, a fiatalosság, a bátorság, az erő, az érintkezés a narancssárga színnel társul. A szín segíti a különböző érzéseket, az étvágyat. Az ebédlő, étterem  narancssárga tapétája erősíti a fogyasztást. NÖVELI A FORGALMAT. A narancs stimuláló hatással bír, segíti a hangulatot és hozzájárulhat a kedvező kapcsolatok kialakításához. A mélység pszichológiája a kommunikáció aspektusát a narancssárga színhez is hozzárendeli, ezért a narancs tapéták és szín változatai a szobában elősegítik a kapcsolatok kialakulását..

Narancssárga tapéta használható a szobában, mint frissítő, aktiváló design választás. A narancs  mediterrán stílusú faltervezést is motiválja, pl: olasz éttermekben.

A fal színe és a minta színe határozza meg a narancs intenzitását a felületeken. A narancssárga erős árnyalatai mellett a rózsaszín, a lila, a sárga vagy a vörös jól használható. Fehér és narancssárga 

színek alkotják a kontrasztos klasszikusokat, amelyek soha nem veszítik el a nyugtató hatásukat.

A narancssárga tapéták alkalmasak az alacsony fényű és hűvös helyiségekre, mivel ezek tágítják a teret és meleget árasztanak. Lehet melegedni!


Narancssárga mintás tapéta, különleges felületű textúrák

Bármilyen tapéta minta használható narancssárga felületeken. Tapéta minták, a retro design, levelek, virágok, gallyak, tárgyak, grafikai elemek, anyag utánzatok, emberek, állatok, madarak jelennek meg a narancssárga design tapétákon.. A gyermekszobát atmoszférikus motívumokkal is díszítik, amelyek narancssárga tapétákkal jó hangulatot és kreatív hatásokat hoznak létre.

A geometriai minták a retro tapéta designban, a modern mozgó stílusok mélyreható hatásai mentén halad. A klasszikus csíkos tapéta is narancssárgává válik energikus lüktető tapétázóként. Ha  narancssárga tapétát használunk effektfólia vagy fém tapéta formájában( öntapadós fóliák, tapéták),  akkor játszunk az érzékeinkkel.

Az Uni narancs design tapéta  anyagszerkezete biztosítja a dinamikus mozgást a falakon. A mosható vinyl tapétaa  domborításával egyedi hangulatot ad a szobának. 


Narancssárga tapéta dizájn a szobákban

A narancs olyan kifejező szín, amely kiválóan illeszkedik a pop, a hűvös, a  mediterrán tapéta koncepcióhoz az otthoni, az üzleti és a nyilvános terekben.

A lakásunkban a narancssárga tapéta használható a nappaliban a folyosón, előtérben, lépcsőházban, konyhában, étkezőben, fürdőszobában, gyermekszobában. 

A teljes felületű tapétázáshoz a minta típusa, a mintázat mérete, az alap és a minta színei, valamint a szoba célja döntő szerepet játszik. Ezeknek a helyiségeknek bármelyikében használhatók a narancssárga tapéta falak. 

A többi szoba falnak összehangolt színben a fehér jó szín lehet. A szürke színnek partnere a narancs, például a konyhában. Az óvodában narancssárga mintázattal ellátott látszó falak  megrajzolják a játék és tanulási területet.  

A ház fogadó szobája a  folyosó, amelyben jól mutat a narancs tapéta.   Egy kiterjedt folyosó egy sima vagy mintás narancssárga stílusú tapéta állhat, míg egy keskeny folyosó narancssárga színe, falának az előnye lehet. .

Narancssárga retro minta pl lehet a nappaliban egy hűvös  szobában. A tágas stílusok a XX. század közepén kialakított formatervezési elveknek megfelelően  alkalmazkodnak a nagyvonalú finomított narancssárga mintázatokhoz. A narancssárga tapéta olyan helyekre való mint a szobák, a konyha, az ebédlő, az óvoda és a fürdőszoba. Ebben az esetben mosható és a súrolható tapéták vannak előnyben.  A vízgőz áteresztőképességnek ellenálló a tapéta, amit a rajta levő jelölések is elárulnak. Bátran kijelenthetjük, hogy a nedves helyiségekben biztonságosan alkalmazhatók.

Kereskedelmi vagy nyilvános térben a narancs tapéták kifejleszthetik pozitív hatásukat. Új termékek bemutatásával narancssárga tapétákból álló design, berendezett szobabelső vagy stand. A látogatókat és az ügyfeleket mágikusan vonzzák a vibráló narancssárga tapéták hívó szavai. Az orvosi rendelők, a kórházak, a hatóságok helyein a narancssárga tapéták jól alkalmazhatók a fogadási és várakozási helyiségekben. Aa hangulatot jól növelik, csökkennek a szorongás érzései és elősegítik az optimizmust. A menő  éttermekben, bárban a narancs tapéta serkenti az étvágyat, növeli a fogyasztást és a kapcsolat teremtést.


Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád Ügyvezető telefon: +361 788 5095© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat