kőhatású-kőmintás Tapéták

A kő mintás tapéta és téglamintás tapéta megjelenésével a lakásban a valóság élményét jelenti. Alkalmas a belső tér optikai átformálására, hatékonyan növeli annak térérzékletét. Jó hangulatot áraszt, az enteriőr szerves része és a lakásdekoráció legnépszerűbb eleme. Mintázatuk egyedi megjelenése és olcsó tapéta áraik, a kedvelt design tapétává teszik őket.1 2 3
A lakásdekoráció népszerű elemei: kőmintás tapéták

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók a tapéta kiválasztásánál elsősorban a minőségi elvárásokat tartják szem előtt. Az otthontulajdonosok egy része a tapéta könnyű tisztíthatóságára helyezi a fő hangsúlyt, míg másoknak a tapéta egyszerű és gyors takaríthatósága a fő szempont. A természetes alapanyagú tapéták kiválasztásánál szintén az esztétikai szempontok dominálnak, hiszen a papírhoz, bambuszhoz, téglához valamint különböző kőmintákhoz hasonló alapanyagokra emlékeztető darabok otthonunkat könnyen karakteresé és ízlésvilágunkkal összefüggővé varázsolják. A kőhöz és téglához hasonló természetese anyagok megjelenését visszatükröző tapéták napjainkban a lakásdekoráció legnépszerűbb elemei lettek. Nem csoda, hiszen szokványos mintázatukkal önmagukért beszélnek megjelenésben.

Nem divattermék!

A lakberendezők szerint a kőmintás tapéta egyáltalán nem divattermék, hiszen egyedi megjelenésével semmi máshoz nem fogható stílust kölcsönöz minden lakásnak. Ugyan a kőhatású tapétakollekciók változatos darabjai csupán megjelenésükben emlékeztetnek a valódi kövekre, mégis töretlen népszerűségnek örvendenek. Szemet megragadó és tetszetős megjelenésük mellett utóbbi a kőhatású tapéták számos előnyös tulajdonságának tudható be. Könnyen megvalósítható alternatív és egy igazán költséghatékony megoldást jelent azok számára, akik a természetes kőhatást keresik lakásuk belső tereibe. Az elmúlt bő egy évtizedben a kő- és kőhatású tapétákat nem egy üzlet és cég is kezdte alkalmazni irodaházaiban, hiszen a tapéták élethű kőhatást, könnyű felrakást, időtálló minőséget és nem utolsó sorban dizájnt képviselnek.

Megéri az árát!

A vásárlók egy része azért dönt az örök divatot jelentő kőhatású tapéták mellett, mert a valódi kő alapanyagokhoz képest nagyságrendekkel költséghatékonyabb falburkolatot jelentenek. Megéri az árát, hiszen a kőhatású tapéták szinte megszólalásig ugyanazt a megjelenést és esztétikai élményt teremtik meg a lakásban, mint az eredeti alapanyagok. A mögöttünk hagyott években a tapétagyártó cégek piacra dobott kollekciói között elsősorban azok a kőmintás tapéták voltak a legkeresettebbek, amelyek felületükön a márványt, a terméskövet és a bontott téglát utánozták.

A legtöbb stílussal összhangba hozható!

Webáruházunk kínálatából is látszik, hogy a különböző tapétakollekciók kőhatású darabjai nagyon jól integrálhatók szinte az összes lakberendezési stílushoz. Bár jól mutatnak rusztikus és minimál enteriőrben egyaránt, a lakberendezők többsége szerint a kőmintás tapéta rusztikus közegben harmonizál leginkább a szoba dekorációival és annak más egyéb kiegészítőivel.
Mivel a kőmintás- és kőhatású tapéták igen jellegzetes jellemvonásokkal rendelkező falburkolatok, így semmi máshoz nem fogható módon képesek a nappali, a hálószoba, az előszoba vagy a lakás bármelyik helyiségének felöltöztetésére. Természetesen a kőhatású tapétáknak a valóságos kő- és téglaburkolatokkal szemben más előnyei is vannak.

Könnyű alapanyag, meleg tapintás, költséghatékony megoldás!

Kétségtelen tény, hogy a valódi tégla valamint egyéb kőburkolatok megjelenése és összképe már első ránézésre is eredetibbnek, markánsabbnak, erőteljesebbnek hat. Arra viszont kevesebben gondolnak, hogy az alapanyaguk is sokkal súlyosabb, tapintása és érintése sokkal hidegebb a tapétáénál. A nehéz kőlapok falakra történő felfogatásához vagy ragasztásához szinte kivétel nélkül komoly szakértelemmel rendelkező burkoló segítségét kell igénybe vennünk. Ez a tény pedig még tovább növeli a költségeket. Ráadásul a valódi kő- illetve téglaburkolatok nem minden falfelületre helyezhetőek fel, ugyanis a gipszkartonhoz hasonló könnyű szerkezetek például statikai okok miatt nemes egyszerűséggel nem bírják el a természetes kőburkolatokat. A helyzet úgy áll, hogy a költséghatékonyság szempontjából az egyszerűbben kezelhető kő és téglahatású falburkoló lapok sem jelentenek igazi alternatívát. Igaz, hogy utóbbiakhoz képest könnyebbek, ily módon már gipszkarton, fa vagy polisztirol felületekre is felragaszthatóak, ám árban még mindig drágábban a kőhatású tapétákhoz viszonyítva.

Sokat hozzáad a lakásbelső arculatához!

Egy az otthonunk adottságaihoz jól megválasztott kőmintás tapéta nem kizárólag az általunk képviselt életérzés kihangsúlyozására alkalmas, de a belső tér optikai átformálására is. Segítségükkel még egy viszonylag kisméretű szobában is hatékonyan növelhetjük térérzetünket. A lakberendezők többsége úgy véli, amennyiben jól gazdálkodunk a lehetőségeinkkel, akkor az otthonunk belső kialakításához illő kőhatású tapétával bármilyen más dekorációnál többet tudunk hozzátenni a lakás hangulatát meghatározó enteriőrhöz.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat