barna Tapéták

A különleges barna vagy bézs színű tapéta rendkívül népszerű Magyarországon az otthonokban, irodákban, hálószobákban és kellemes enteriőrt varázsol. A barna színű vagy mintázatú tapéták egyedisége abban keresendő, hogy nagyon sok színnel házasítható. Lehet önmagával vagy más színnel keverve, kedves színkombináció lesz minden szobában.1 2 3 4 5 6 7
Barna és bézs árnyalatok tapétákon

A belső terek hangulata nem független a helyiséget körbezáró falfelületek alapanyagától, mintázatától és legfőképpen színétől. Bár a lakberendezők egyöntetű véleménye szerint a szobában elhelyezett dekorációknak és más kiegészítőknek kifejezetten fajsúlyos szerepe van, a belső terek kívánt atmoszférájának megteremtésében mégis leginkább a falburkolatoknak van kiemelt jelentősége. Modern korunk tervezőinek köszönhetően a tapétapiacon fellelhető tapétakollekciók révén számtalan variáció közül választhatunk, ráadásul elérhető áron. Egy jól megválasztott tapéta segítségével nemcsak újjá varázsolhatjuk, de kifejezetten modern miliőt is kölcsönözhetünk a falaknak és a mennyezetnek. Ehhez nincs más dolgunk, mint alaposan körbejárni a legalapvetőbb kérdést: milyen minta és legfőképpen milyen szín kell otthonunk belső tereinek megváltoztatására?

Ezért népszerű a lakberendezésben!

A színpszichológia szakavatott képviselői szerint a barna szín láttán a legtöbb ember valamilyen természeti jelenségre, állati szőrmére, egy őszi tájra, avarra, a gesztenyéhez és a mogyoróhoz hasonló növényekre asszociál. A barna egyébiránt a föld és a legtöbb faanyag természetes színe. Nem véletlen, hogy a barna színvilágot megjelenítő tapéták az esetek többségében valamilyen természet közeli árnyalatot jelenítenek meg. Az emberek döntő többsége ezekkel a színekkel a termékenységre, az anyaságra valamint a kiszámíthatóságra asszociál. A lakberendezők szerint egy a helyiséghez jól megválasztott barna alapszínű vagy mintázatú nappali szilárdságot, megbízhatóságot és stabilitást fejez ki. A barna tapétával borított falfelületek az álmodozásra és a merengésre kifejezetten ösztönzően hatnak.

Kivételesen egyedi, mégis rengeteg stílusba integrálható!

Egy jól megválasztott barna vagy bézs színű tapéta még a legelőnytelenebb tulajdonságokkal rendelkező otthonba is kellemes enteriőrt varázsol. A webáruházunkban megtekinthető barna tapéták új lendülettel ruházza fel lakásunkat. A barna alapszínű vagy mintázatú tapéták egyedisége mindenekelőtt abban keresendő, hogy akár önmagával, akár valamilyen más színnel alkalmazva minden szobában megállja a helyét. Részint ezzel magyarázható, hogy a modern-, klasszikus-, elegáns-, vidéki-, vintage-, design- és más tapétakollekciók általában tartalmazzák a barna színt.

A barna tapéták térformáló hatása

A barna alapszínű- és barna mintákat felvonultató tapéták tehát kifejezetten divatos megoldást jelentenek. Utóbbi elsősorban annak tudható be, hogy körülöttünk szinte mindenhol megtalálható természetes anyagok tartalmazzák árnyalatait. Gyakorlatilag nincs olyan szín, ami ne mutatna jól velük, vagy mellettük. A barna tapétákat elsősorban azokban a helyiségekben érdemes alkalmazni, ahol a fehér, illetve a világosabb színek- és minták nem érvényesülnek. Nem árt ugyanakkor észben tartanunk, hogy a barna esetében egy nagyon markáns színről van szó, amely optikailag jelentősen befolyásolni tudja a térérzetünket. A barna tapéták nagy felületeken a tereket szűkítik, ebből adódóan nem biztos, hogy előnyösen formálja térérzetünket egy olyan helyiségben, amely kis alapterülettel és alacsony belmagassággal rendelkezik. A közelmúltban nagyon közkedveltek voltak a bézs alapszínű tapéták, amely nem elsősorban a divatnak volt betudható, hanem annak, hogy a barna biztonságérzetet kelt. Az egyhangúság elkerülése érdekében az elmúlt években egyre több lakástulajdonos részesíti előnyben otthona falain a barna különböző árnyalatainak együttes megjelenítését.

Kombináld ezekkel a színekkel!

Ne feledjük, hogy két barna árnyalat egyáltalán nem biztos, hogy passzol egymáshoz! A lakberendezők például óvva intenek a vörös árnyalatú barna színeket megjelenítő tapétáktól, melyeket ugyan a rusztikus valamint a mediterrán stílus előszeretettel alkalmaz, ám utóbbiak is csak csínján bánnak vele. Az esetek többségében a barna alapszínű tapéták valamilyen élénkítő színű mintázattal vegyítve mutatnak jól. Igen közkedveltek a barna alapon narancs, piros, lila, világoskék illetve drapp mintázatok is, amelyek részint oldják a barna sötétjét, másrészt meglehetősen esztétikussá varázsolják az enteriőrt.

A lakás bútorzata sem elhanyagolható szempont!

A kávébarna árnyalatai napjainkban ismét a lakberendezés kedvelt színeiévé váltak. Egyrészt rendkívül alkalmazkodik a neutrális színekhez, másrészt jól kiemeli a sötétebb árnyalatú bútorokat. Ennek igénye általánosnak mondható valamennyi társadalmi közegben. A klasszikus világos bútorokkal berendezett lakások szobáit szintén nagyon jól kiegyensúlyozza, mert a barna alapszínű tapéta előnyös hátteret biztosít a kiegészítőknek, melyek színét és formáját egyaránt kiemeli.


© Copyright 2013 Hajlék-2000 Kft. Tapétacenter csoport
Vásárlási feltételek Adatvédelmi nyilatkozat