Ha felületképzés gazdaságosságát vizsgáljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy a tapétázás gazdaságosabb mint a falfestés. Mérlegelés esetén nem elegendő csak az egységárat elemezni, hanem a kivitelezés összes költségét is figyelembe kell venni.

A tapétázás vagy festés összes költségét (a tapéta ára vagy a festék ára, egyéb anyagköltségek, díjköltség, szállítási költség…) el kell osztani a tartóssággal, az élettartam idejével. Az így kapott hányadost  az egy éves időszakra vonatkozó kopási együtthatónak is nevezzük. Minél kisebb ez a szám, annál gazdaságosabb a felületképzési eljárás.

Tapéta boltunkban kiváló minőségű mosható, súrolható, fényálló tapéta áll a kínálatunkban. Ezeket a tapéta típusokat nem minden esetben találja meg a diego, obi, praktiker üzletekben mert egyes tapéta mintákat közvetlenül a gyártótól szállítjuk Magyarországra. Tapétáink akciós áron és sok esetben leértékelve is kerül forgalmazásra, a minőség megtartása mellett.

Általában a festés élettartama 3-5 év, tapétázás esetén 12 éves időszakot vizsgálunk egy átlagos tapéta felület falburkolása során. A család szempontjából sem mindegy, hogy 3-5 évente kell felforgatni egy család mindennapjait egy festés miatt, vagy 12 évben egyszer a tapétázással.

A tapétázás után a takarítás lényegesen kevesebb munkaidő ráfordítással jár. A lakás, iroda, iskola és munkahelyek tárgyainak, bútorainak szennyezettsége, károsodása tapétázás esetén a minimálisnak mondható. Ha a tapétázást összehasonlítjuk a festéssel akkor minden érv a tapéták mellett szól. Mérlegeljenek körültekintően és döntsenek a tapéta mellett!

 

A tapétázás gazdaságosságával kapcsolatos kérdése van?

Nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot. Írjon az info@tapetacenter.hu címünkre és a lehető leggyorsabban válaszolunk.  
Beszélhet velünk az üzletben, vagy a +361 788 5095 telefonszámon. 
Nyitva tartás: 09:00 - 18:00  hétfőtől péntekig. Szombaton: 09:00 - 13.00-ig

Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád ügyvezető, Hajlék-2000 Kft.
„MINDENÜNK A TAPÉTA”