A házban lépcsőházak alkotják a bejárat területét, ide érkezik a látogató vendég, vagy lakás tulajdonosa. Ez az első dolog amit a vendégek és a látogatók látni fognak, ez az első benyomása a látogatónak az épületben lakókról. A lakók, tulajdonosok a lépcsőn haladnak felfelé, hogy elérjék a felsőbb szinteket. A lépcsőház kiáltozik egy különleges fal felületű mintázathoz és formatervezett tapétáért.

 lépcsőház tapéta

A lépcsőház belső kialakításánál figyelembe kell venni az egyéb szempontokat is, mint a szín, a szerkezet, az anyag a minta és a tervezés. A lépcsőházban lévő tapéta esetén a szín megfelelő választékán keresztül különféleképpen befolyásolhatják a megjelenést és a helyiséghatást. Ezek nagyítják, csökkentik, megnyitják, hangsúlyozzák a belső tereket.A lépcsőház a ház egyik leggyakrabban használt területe, ezért a lépcsőházban lévő formatervezett tapéta minőségének, tartósságának, tisztaságának és ápolásának tulajdonságai szerepet játszanak a kiválasztási folyamatban. Végül, de nem utolsósorban a tűzbiztonsági előírások miatt különbségek vannak a magán vagy a kereskedelmi és középületek lépcsőháza között.Szempontok a lépcsőházi tapéták kiválasztásához A formatervezés, a színek, a minták és a motívumok a tapéta esetén az érem egyik oldala. A másik fontos tulajdonság a cselekvési mechanizmusok rendszere. Először egy fontossági listát kell létrehozni, amely segíti a tapéták kiválasztását. Nagyon fontos, hogy mosható, súrolható épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező, nagy kopásállóságú tapétát válasszunk a lépcsőházba.

 lépcsőház tapéta lépcsőház tapéta

1.) Lépcsőház vízszintes méret, magasság és kényelem 

A lépcsők néha keskenyek, nyitottak. Magasak a felső mennyezetek, vagy a fordulók pihenői.  Ha nagyobb optikai szabadságot szeretne egy keskeny és korlátozott lépcsőházban, élénk színekkel, nyújtási mintákkal (pl. hosszúi csíkok) érhet el. Ezzel szemben a sötét színek, a nagy méretű minták a lépcsőház felépítésének szélességét és magasságát viszik rossz irányba.

lépcsőház tapéta lépcsőház tapéta

A lépcsőházban nem hiányozhat a gondosság és a kényelem.

Ez attól függ, hogy a lépcsőház milyen hangulatot közvetít. A megfelelő színválasztékkal és kialakítással a jó hangulatot jól meg lehet tervezni.A színekre összpontosítva meleg és hűvös színeket különböztetünk meg. Vörös, sárga, barna és krémszín, különböző árnyalatok és fényerő, az ösztönző meleg színek között található. Ezek a hangulatot emelik, energiát és a kreativitást növelik. Emelkedik a hőmérséklet érzetünk a hűvös lépcsőházban.A hűvös színek, mint a kék és a zöld, vagy az ibolya és a lila árnyalatok mind frissítő, nyugtató és kiegyenlítő hatásúak, és vágyakoznak a lépcsőházban a könnyebb árnyalatokra is.

 lépcsőház tapéta  lépcsőház tapéta

 lépcsőház tapéta  lépcsőház tapéta

2.) Átfogó terv készítése a folyosó, lépcsőház tapétázásának a tervezésére

Ha a lépcsőházat tapétázzuk, de a folyosók változatlanok maradnak, akkor a jövőbeli lépcsőházi tapéta színekkel, a témáknak és stílusoknak tervekkel kell rendelkeznie azért, hogy megalapozott kontrasztot hozzon létre. Ha a folyosó és a lépcsőház  pasztell vidéki stílusban marad, akkor a kontraszt fényes retro tapéta minta evidens. Fontos tapéta minták a cserép vagy fa szerkezetek, virágminták, amelyek illenek a tapéták felületéhez kapcsolódó épületfizikai tulajdonságokhoz.A lépcsőzetes tapéta kialakításának összhangban kell lennie a lépcsőház anyagaival (fa, fém, üveg). Az íves mintázatokkal ellátott tapéta vizuálisan nyomon követheti a spirális lépcsőház vonalát

lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta

3.) Falburkoló anyagok, lépcső melletti tapéták takarítása és ápolása

A lépcső a napi folyamatos közlekedés hatásának van kitéve. A lépcsőházi kapaszkodónál elkerülhetetlen a kezek nyomai. A mosható és a nedves fal tisztítás szükséges a falakon és ferde felületeken. A mosható tapétáról könnyen eltávolíthatjuk a tapadó porokat, így hosszú ideig gyönyörű és higiénikus marad a tapétázott fal felületünk. Mosható lépcsőházi tapéták: A vinil tapéták bevonattal vannak ellátva, ami mosható felületű. Ezek a tapéták lehetnek mosható, vagy súrolható felületűek. Ezeket a tulajdonságokat a tapéta címkén levő piktogramokról tudjuk leolvasni.

 

4.) Tűzvédelmi követelmények a kereskedelmi szektorban 

A lépcsőházak a kereskedelmi létesítményekben vagy az ügyfél és közforgalmú közintézményekben speciális biztonsági előírások szerint történik a tapétázás, amelyek tartalmazzák a tűzvédelmet. A falburkolatokra kerülő tapétákat a DIN 4102B1 szabvány szerinti tűzvédelmi szabványoknak megfelelő besorolásúnak kell lenni és égésgátló anyagként kell tanúsítani. A tiszta címkézés itt nem elegendő. Ököl szabály az, hogy a gyártól megfelelő tanúsítványt szükséges beszerezni.

lépcsőház tapéta

Tűzálló jelzéssel ellátott tapéták

Tapéta minta ötletek a lépcsőházi design kialakításához. 

A lépcsőházi design belügynek minősül, az nem kérdés. Szeretnénk bemutatni néhány tapétát gondolat ébresztőként, amely népszerű témákat és stílusokat ajánl. Vannak nyomok a mintákhoz, motívumokhoz és színekhez. Irodák, közintézmények lépcsőházaiba ajánljuk a BAUHAUS művészek és tanáraik által tervezett Rasch tapétákat.

lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta lépcsőház tapéta

A csíkok egy design kiemelést jelentenek, és egyúttal univerzális lehet a lépcsõházban, mert építészetileg beépíthetõk. Finom elegancia vagy inkább a természet durva varázsa? Fényes színes és tiszta színek, vagy inkább patinás megjelenés? A csíkos tapéták, megfelelnek a különbözõ igényeknek a lépcsõházban.

 lépcsőház tapéta  lépcsőház tapéta

Retro tapéta a 70-es évek nyüzsgõ mintáival a lépcsõházban, az arcátlan design és a maximalista hatások, dinamikus hangulatot idéznek elõ a lépcsõházban. A lépcsõvonalak alakját tökéletesen rögzítik egy meghatározott mintán. A tapéta lépcsõsen stílusos szemet gyönyörködtetõvé válik, amely nagyon modern életérzés az arra fogékonyaknak.

lépcsőház tapéta  lépcsőház tapéta

A lépcsõház mint képgaléria, mindig rizikós kivitelezés volt. De miért törik le a sok egyedi képkeretet vagy festményt, ha kifinomult motívumú poszter tapéta képes megvalósítani ezt az érzést és lényegesen kevesebb kiadással? Keresse üzleteinkben a kiváló angol, skandináv, német tapéta gyárak foto tapéta és poszter termékeit.

 lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta

Az extra elegancia mint téma, amely alapján a lépcsőházat fényűző tapétaanyagokkal valósítanak meg. Ezek lehetnek bőr tapéták, textil tapéták és effekt fólia poszter és foto tapéták.

lépcsőház tapéta

lépcsőház tapéta

Tapétaboltjaink a  megfelelő kategóriákban bőséges választékot kínálnak.

https://www.tapetacenter.hu/kapcsolat/

Tapétázási tanácsadó:

Mészáros Árpád ügyvezető Hajlék-2000 Kft. Telefon: +361 788 5095

 

 lépcsőház tapéta lépcsőház tapéta  lépcsőház tapéta