A pont egyenletes és időtlen a megjelenésében. Nincs eleje és nincs vége, nincs fel vagy le, nincs bal vagy jobb a térben. A mondat végén nagyon kicsi és nem feltűnő lehet a pont.  A pöttyök népszerűek a tapéták és foto tapéták között. Nem a modern kor találmánya, hanem mindig is volt, amikor az emberek valamilyen módon kifejezni akarták magukat. A népszerű minták pl a fekete pontok fehér alapon vagy fehér pontok piros háttéren. De a pontok olyan színesek is lehetnek, mint a szétszórt konfetti. A pontok egyenletesen rendezhetők vagy vadul szétszórtak lehetnek. Vonzza a figyelmet és jó hangulatot gerjeszt. A pont egyébként teljesen észrevétlen és mégis nagyszerű kapcsolatokat hoz létre.

 

 

A pont nyelvi oldala 

A pont minden nap találkozik a sokféleséggel. Része a mindennapi nyelvnek, az ismert és az időtlen megjelenésének. Az idő a kezdetet és a végpontot jelöli. A nulla pont az abszolút kiindulási pontot jelenti. Minden központ a központban van. Ha valaki túl messzire megy, megkérik, hogy tegyen pontot a dolgok végére. A pont a nyelvünk szerves része és nélküle  a pontos dolgok elképzelhetetlenek.

 

 

A pont és annak szimbolikus jellege

 A nyelv  jellegén túl a  vallásban is szimbolikus jellegű. Képviseli az isteni központot vagy a teremtés kezdetét, a világegyetem csíráját.

A pontot pozitív erő jellemzi.  A különböző tapétáknál, posztereknél ez lehetséges.  A pont használatát tekintve változatos a sokszínű a tapéta mintája. Az egyenletesen elosztott színes pontok, pöttyök fehér alapon a szoba, hálószoba színes középpontját alkotják az életben.  Pontok, pöttyök a háttérben fényvisszaverődnek a minden szobát elbűvölő érzelmi varázsban. Ezek az efektek jól integrálhatók a lakásokban. A színes pöttyök a falakon a tapétázással különös hatást okozn ak. A gyerekek és a felnőttek szíve gyorsabban ver. A virágok között a pontok romantikus hangulatot gerjesztenek. Mindenki otthonosan érzi magát a pöttyös tapétákkal a lakásában, szobájában a bárban és az irodájában. Pont erre gondoltam…

Pont vagy pötty?

 

 

 

Nézze meg pöttyös tapétáinkat!

 

Mészáros Árpád
Ügyvezető
TAPÉTACENTER CSOPORT
Hajlék-2000 Kft.
1089 Budapest, Delej u. 43.
Tel.: +36-1-788-50-95
Fax: +36-1-323-00-13
E-mail: info@tapetacenter.hu
www.tapetauzlet.org
https://plus.google.com/100355963625565714685
https://www.facebook.com/tapetacenter