A római birodalom egyik nagy találmánya a római beton volt. Ez egy kavics vagy zúzottkő, cementtel és víz keverékével létrehozott fontos építő anyag. Mindenütt jelen van a körülöttünk lévő épületekben, nélküle a mai életünk elképzelhetetlen. Bátran megállapíthatjuk, hogy a beton az életünk része.  A beton tapéták kifejezik a modern ember kapcsolatát az épített anyagi világgal. Vizuálisan tudja beszippantani az öntött kizsaluzott beton tapéta illatát. A tapétákon megjelenik a kavics és a cement harmonikus hangulata.

Elmondhatjuk, hogy a beton egy minimalista letisztult stílus irányzatot követ. Luxus otthonokba is kiváló választás, kihangsúlyozza a szoba értékeit és meg mutatja a jó módban élők luxus kopottságát.

 

 Beton és kőhatású tapéták kínálatunkban

Betont alkalmaztak a Colosseumnál és keresett anyag a piramisok építése óta

A beton nem nyersanyag, hanem különböző szemeloszlási görbe szerint cement, homok és kavics keveréke. A kavics és a homok különböző szemcseméretekkel és színekkel rendelkezik.

A beton szerkezete nagyon változatos, létezik például az atomerőműveknél sugárbeton is. Az ókori egyiptomiak már a piramisok megépítéséhez égetett mészhabarcsot használtak a kőkockák rögzítéséhez és a megmunkált kövek egyenetlenségeinek a kiegyenlítéséhez. A mai betont Angliában fejlesztették ki 1755-ben. A vasbeton megjelenésével elindul a nagy ívű építés a világon. Jött a  20. század és a modern emberek felfedezték a beton dekorációs tulajdonságait.

  

A jómódban élők luxus kopottságát, a raktárakban városi életformaként élni A kapitalista társadalom kialakulásával és az iparosodással óriási raktárak jöttek létre. Az 1940-es évektől kezdve a londoni és a New York-i emberek régi üres raktárakat foglaltak le, lakásoknak. A meglévő épületek szerkezetileg változatlanok maradtak, de a belső tereket átalakították lakó területekké és átépítették élő lakhellyé. A padlások ácsolt fa szerkezete a statikai funkciók mellett az ipari báját is kezdte megmutatni. A szegecselt  fémgerendákat nem rejtették el, és a régi ablakokat nem cserélték ki. Ez vonzotta a kreatív embereket és művészeket ezekhez a padlásokhoz, amelyek gondolkodásukat új dimenzióba helyezte. Bútorokat a nagy termekbe helyezték el és az óriási belső terekben ahol eddig kovács műhely volt kimondhatatlan szabadságot és elégedettséget éreztek. Budapesten napjainkban több kerületben követik ezt az életérzést, az erre érzékeny felhasználók napjainkban.

Beton tapéta megjelenése A beton megjelenése trendé válásának első úttörője a holland tervező Piet Boon volt, aki 1958-ban született. Zsenialitása abban állt, hogy megtalálta az utat a vállalkozóktól az építészekig és a belsőépítészekig. Vizuálisan be akarta lélegezni a beton illatát házak belsejében. Funkcionális stílusa divatot és életérzést teremtett a belső építészek és lakásukat tapétázok számára.

 

  

Milyen a konkrét beton tapéta? A beton mintájú tapéta sok ígéretet tartalmaz az ipari város jó közérzetének kialakításához a saját négy szobájának a falán. A beton tapéták lehetnek a kivitelezést követve deszkával vagy zsalutáblával zsaluzott rusztikus felületek. Ezek vlies tapéták, poszter tapéták vagy foto tapéták képében jelennek meg. Felületük sima vagy texturált 3D hatásúak. Ezek a falburkolatok nagyon pontosan utánozzák a valódi betonfalat. A homok és kavics különböző keverékei nagyon változatosak, mint a valódi építőanyag. A beton tapéták választéka kifogyhatatlan és nagyon vonzó lehet a szobák, belső terek, bárok, szórakozó helyek és romkocsmák falán. Különböző rozsda barnás és szürke árnyalatokban kapható üzleteinkben.

 

Az ipari megjelenés és a beton tapéta trendé válik Az ipari szemléletű megjelenés egy új beton tapéta design szépséget hoz létre a helyiségekben, a szobák négy falára ragasztva. Ez a kifejezési mód az egyszerűségével meggyőzi az erre fogékony tapétázókat. A régi fém szekrények, patinás bútorok, antikolt gyertyatartók vagy poros fémtábla mind ennek az életérzésnek a részei. Az öreg repedezett fa szerkezetek üvegből és fémből álló keveréke fellebbenti a fátylat az iparosodás praktikus egyszerűségének, szépségének, amely az ipari báját mutatja. Ezt a különleges városi élő valóságot, a beton foto tapéták hangsúlyozzák ki a legjobban. Az ipar által gyártott bútorok ezeknek megfelelő környezetet adnak. Ez az életmód nem feltétlenül adja fel a kényelmet és a jó hangulatot. Ez a beton tapéta stílus világos vonalakat és struktúrákat hoz létre. A nappaliban egy beton tapéta fal előtt a nagy kanapé jól mutathat. A beton poszter tapétákkal az érzelmek gondolatok zavartalanul folytatódhatnak és új gondolkodási mód kezdődhet el általuk. A letisztult vonalak miatt a saját érzelmeink új lendületet kaphatnak.

Mindenünk a beton tapéta!

    Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád Ügyvezető TAPÉTACENTER CSOPORT Hajlék-2000 Kft. 1089 Budapest, Delej u. 43. Tel.: +36-1-788-50-95 Fax: +36-1-323-00-13 E-mail: info@tapetacenter.hu www.tapetauzlet.org https://plus.google.com/100355963625565714685 https://www.facebook.com/tapetacenter