A legújabb kutatási eredmények birtokában kijelenthetjük, hogy a ERFURT –KlimaTec KV 600 klíma tapéta felragasztását követően a szobában gyorsan felmelegszik a hőmérséklet és ezzel energia megtakarítás jön létre.

Az ERFURT –KlimaTec KV 600 klíma tapéta felragasztását követően a falfelületek és a mennyezet a hőenergiát fokozottan visszasugározzák a belső tér felé, aminek következtében megvalósulhat az energia megtakarító fűtési mód.

Az ábrákon megfigyelhető, ha az ERFURT –KlimaTec KV 600 klíma tapéta falburkolattal és tapétával burkoljuk a mennyezetet és a falakat, akkor a hőenergia 20%-a megy át a falakon és a födémen. Ebben az esetben a hőenergia 80%-a visszaverődik a belső térbe.

Ha falakat nem tapétázzuk az ERFURT –KlimaTec KV 600 klíma tapétával, akkor a fűtőenergia 70%-a megy át a falakon és a födémen. A hasznos visszaverődő fűtőenergia 30%-ra csökken a szobában. Ez nagyon elgondolkodtató! Azonos hőérzet biztosításához a szobában több energiára van szükség!

hőszigetelés

A hőhidas falszerkezeteknél a klíma tapéta ideális megoldás lehet a megfelelő szellőzés mellett a penészes fal felületek megszüntetésére!
A klíma tapéta zajtompító hatása megfelel egy 0,5 cm vastag velúr szőnyeg hangszigetelésének is. A klíma tapéta repedés áthidaló képessége megfelelő.
Erről a klíma tapétáról elmondhatjuk, hogy kiváló német tapéta és kiváló német termék.