Csíkos tapéta készülhet széles vagy keskeny csíkok kiosztásával. Az egyenletes vagy páratlan csíkok meghökkentő érzéseket keltenek a hálószobák falán. A vékony és széles csíkok élénk kölcsönhatásban mindent megtesznek azért, hogy a szem és a szív folyamatos vágyakozzon a csíkos tapéták megtekintésre. A tapétán levő csíkok szélessége befolyásolja a belső tereket. A széles csíkok optikailag csökkentik a belső teret és befolyásolják a függőleges és a vízszintes falszerkezeteket. Az egyenes vonalú kialakítás a csíkos tapéta jellemzője, amely dinamikus rendet is jelez.
Egyes tapéta minták táncolnak a csíkokban és szemünket vonzza a csíkos tapéta kifejező színes világa. A csíkok lehetővé teszik a vonzó színkombinációkat és mesterségbeli színtechnikákat. A csíkok színei egymástól eltérőek lehetnek.


Változó színes csíkok a kontrasztos színekkel alkalmasak az élénk falak tervezésre. Árnyalatok tónusának nyugodtságot és kifejező hangulatot kell árasztania. Amennyiben fényes színek keverednek matt színekkel, magas vagy alacsony belső tereket hozhatnak létre.


Mivel a csíkos tapétákon levő színekkel különleges hangulatot lehet létrehozni ezért fontos, hogy előre megtervezzük mire szeretnénk használni a tapétázott helyiségeket. A piros, narancssárga és a sárga meleg színek energiával töltik fel a szobát, aktivizálják a tevékenységet és fokozzák az étvágyat. A fehér és a fekete árnyalatok felszínre hozzák az exkluzív életérzéseket. A zöld színek pihenésre, koncentráció megteremtése és az érzelmek kifejezésére alkalmas helyiségekben lehetnek fontosak. Ajánlott a hálószoba falaira vagy az ágy mögötti látszó falakra.
A viola kreatív és spirituális szín, amely különleges és titokzatos. Figyelni kell a csíkos tapéta színeire és a belső tér harmóniájára. Az erős kontrasztok nyugtalanságot kelthetnek az otthonok, munkahelyek, kocsmák falain. A fahatású csíkos tapéta tovább fokozza a patinás bútorok hangulatát.


Tapétaüzletünkben minőségi csíkos tapétákat vásárolhat különböző anyag minőségben. A tapéták hordozó anyaga lehet papír hátú, vagy vlies (gyapjúrostos) anyagminőségű. A tapétázáshoz és az eltávolításhoz fontos a hordozóanyag. A vlies tapéta ragasztója Metylan Direkt. A papírhátú tapétáknak a vízzel való kapcsolata miatt Metylan speciál vagy Metyan normál. A csíkos tapéták látszó felülete lehet mosható, vagy súrolható felületű is.

A csíkos tapétákkal kapcsolatos kérdése van?

Nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot. Írjon az info@tapetacenter.hu címünkre és a lehető leggyorsabban válaszolunk.  
Beszélhet velünk az üzletben, vagy a +361 788 5095 telefonszámon. 
Nyitva tartás: 09:00 - 18:00  hétfőtől péntekig. Szombaton: 09:00 - 13.00-ig

Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád ügyvezető, Hajlék-2000 Kft.
„MINDENÜNK A TAPÉTA”